Wild Zwijnburgers

Wild Zwijnburgers

Ingrediënten

  • 4 Wild zwijnsburgers
  • Olijfolie
  • 1 grote rode ui, in ringen
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 4-8 plakjes gerookte doorregen bacon of ontbijtspek
  • 4 theelepels mosterd
  • Tabasco
  • 4 dunne plakjes Red Leicester-kaas
  • 4 burgerbroodjes met sesamzaadjes
  • 2 grote augurken, in plakjes
  • 4 theelepels ketchup

Voor de burgersaus

  • ¼ krop ijsbergsla
  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • 1 volle eetlepel ketchup
  • 1 theelepel Tabasco-chipotlesaus
  • 1 theelepel worcestersaus

Voorbereiding
Maak de ui ringen in een kom aan met de azijn en een snufje zeezout. Snijd de
slablaadjes in smalle reepjes, mix ze in een kom met de rest van de sausingrediënten en maak de saus op smaak af.
Bereidingswijze
Gebruik 2 verschillende braadsleden (voor op kolen/briketten). 1 braadslee voor de burgers en een andere braadslee op matig vuur voor de bacon. Vet je burgers in met olie en kruid ze met peper en zout. Leg 2 burgers in de eerste braadslee, druk ze aan met een spatel en leg de helft van de bacon
in de tweede braadslee. Keer de burgers na 1 minuut om en kwast de gebakken kant in met ½ theelepel mosterd en een scheutje Tabasco. Keer de burgersna 1 minuut opnieuw om en kwast de andere kant ook in met ½ theelepel mosterd en een scheutje Tabasco. Laat de burgers nog 1 minuut bakken en
leg er dan de plakjes bacon en een plakje kaas op. Rooster intussen 2 opengesneden broodjes in het vet van de bacon tot ze licht goudbruin zijn. Herhaal dit met de andere twee burgers. Stel de burgers samen door een kwart van de burgersaus op de onderkant van een broodje te smeren en het broodje te beleggen met een burger met bacon en kaas, en een kwart van de uitjes en augurkjes. Besmeer de bovenste helft van het broodje met een theelepel ketchup en druk hem stevig op de onderste helft.

Reageren is niet mogelijk.