Wild Zwijn gestoofd in donker bier

Wild Zwijn gestoofd in donker bier

Als bewoner van de Veluwe kan een Wild Zwijnsvlees uiteraard niet ontbreken op een Kookworkshop. Een heerlijke stoofpot die je echt even de tijd mag geven om rustig te garen en hoe langer je wacht hoe malser het vlees wordt. Door de verschillende soorten kruiden en het bier krijgt de stoofpot een heerlijke volle smaak.

Ingrediënten (4-6 personen)

  • 2-3 el olijfolie
  • Flinke klont roomboter
  • 900 gram poulet/stoofvlees van wild zwijn in stukjes van 2cm gesneden
  • 1 grote ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 flesje donker bier
  • 0,5 liter runder- of wildbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 bosje gemengde verse kruiden (bouquet garni)
  • Zout en peper
  • Verse peterselie

Bereiden

  • Doe de olie met de roomboter in de pan, en zorg dat deze goed heet is.
    Voeg een derde van het vlees toe en braad het 6-7 minuten aan tot alle stukjes mooi bruin zijn. Neem het vlees uit de pan en herhaal dit voor de overige 2 porties. Zet het vlees apart.
  • Zorg dat de pan iets minder heet is (minder briketten of aan de rand van het vuur zetten) en voeg de ui toe en bak 5 minuten al roerend. Strooi dan de bloem en de basterdsuiker er over, roer 1-2 minuten. Voeg nu het bier en de bouillon toe. Als het geheel weer warm is dan mogen het vlees, tomatenpuree en het bosje gemengde kruiden worden toegevoegd. Breng op smaak en doe het deksel er op.
  • Laat 1,5-2 uur stoven (het mag niet koken maar wel pruttelen). Roer af en toe door en voeg wanneer nodig iets water toe en kijk of het vlees al mooi zacht is. Als dit het geval is verwijder dan het bosje kruiden en breng wanneer nodig verder op smaak met peper en zout. Serveer met de peterselie.
Reageren is niet mogelijk.