MOINK Balls

MOINK Balls

Zo nu en dan struin je het internet af op zoek naar nieuwe recepten en ideeën voor op de BBQ. Zo kwamen we onlangs op de website van Noskos terecht waar een rijke verzameling van leuke en heerlijke BBQ gerechten en ideeën op staan. Daar vonden we de MOINK Balls. Een heerlijke snack voor op de BBQ van gehakt, Parmezaanse kaas, ontbijt spek en een ruime selectie aan heerlijke kruiden. Op de door onze laatst verzorgde BBQ van 22 augustus hebben we ze aan de deelnemers voorgeschoteld en de reacties waren zeer positief. Daarom willen we dit recept graag met jullie delen en ook de website van Noskos benoemen omdat hier erg veel inspiratie op staat.

Ingrediënten:
voor de balletjes:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie

300 gram ontbijtspek (2 pakjes AH)
barbecue rub (bijvoorbeeld deze)*
barbecuesaus (bijvoorbeeld deze)
coctailprikkertjes

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes). Bestrooi de balletjes met barbecue rub. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls in de koelkast. Steek je WSM, of andere smoker,  aan en laat hem op temperatuur komen, tussen de 225 F en 250 F (107 C – 121 C). Ik heb voor de MOINK Balls Hickory rookhout gebruikt, maar appel-, of kersenhout is denk ik ook erg lekker!

Barbecue de MOINK Balls een uur en bestrijk ze met barbecuesaus. Laat ze nog een half uur in de smoker en ze zijn klaar!

Je kunt deze ballen natuurlijk ook in een gewone barbecue maken, grill ze dan wel indirect. Omdat je de temperatuur niet zo laag krijgt in een gewone barbecue denk ik dat je dan aan een uurtje tot vijf kwartier wel genoeg hebt.
* Bovenstaand recept komt af van de website van Noskos. Op deze website staat het recept uitgebreid met afbeeldingen van het bereiden.

Reageren is niet mogelijk.