Herfstige Rode kool

Herfstige Rode kool

Ingrediënten

  • 500 gram rode kool, fijngesneden
  • 3 goudrenetten1 theelepel kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
  • Peper
  • Zout
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1/4 liter water
  • Walnoten en hazelnoten

Voorbereiding
Snijd de rode kool fijn in dunne reepjes en snijd de appels in blokjes. Bestrooi de blokjes appel met kaneel.

Bereidingswijze
Breng de rode kool in het water aan de kook. Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe. Doe de appels bij de rode kool. Voeg gelijk de bruine suiker toe . Laat alles op laag vuur ca. 30
minuten sudderen. Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes. Rooster de walnoten en hazelnoten in een pan en voeg deze als laatste toe aan de rode kool met appel blokjes.

Reageren is niet mogelijk.