Hasselback aardappels

Hasselback aardappels

Ingrediënten

  • 6 aardappels, van gelijke grootte (vastkokend)
  • 60 g boter
  • 2 el olijfolie
  • Handje jong belegen kaas
  • Chilipeper

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Scherp mes

Voorbereiding
Verwarm de Dutch oven voor op ongeveer 200 graden. Snijd de aardappels met een scherp mesje om de 3 mm in tot ongeveer een halve centimeter van onderen. Makkelijk is om de aardappel in een lepel te leggen zodat je de aardappel niet helemaal door snijd. Leg de aardappels met de inkepingen naar boven in een met bakpapier beklede Dutch oven.
Bereidingswijze
Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de olie toe. Druppel de helft van het botermengsel over de aardappels. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de aardappels in 50 minuten gaar en krokant. Haal na 20 minuten de aardappels kort uit de oven om met de rest van het botermengsel te bedruppelen. Nu staan de plakjes iets meer uit elkaar dan in het begin en zo kan de boter beter tot binnenin de aardappel komen. Plaats de aardappels terug in de oven. Strooi de kaas over de aardappels en probeer ook tussen de lamellen te strooien. Zet de bakplaat terug in de oven en laat in 10 minuten de kaas smelten. Bestrooi vlak voor serveren met de chilipeper.

Reageren is niet mogelijk.