Gestoofde Bloemkool met Spek en Room

Gestoofde Bloemkool met Spek en Room

Naast bakken, braden en koken kan je ook groentes stoven in een Dutch oven. Een heerlijke combinatie van uien, knoflook, room en spek zorgen voor een heerlijke volle smaak van de bloemkool.

Ingrediënten (6-8 personen)

  • 1 eetlepel boter
  • 2 rode uien, gehalveerd en in dunne plakjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 1 kleine bloemkool
  • 10 plakjes ontbijtspek

Bereiden

Plaats de Dutch oven op het vuur en laat hem Warm worden.
Voeg de boter toe en laat deze smelten.
Als de boter gesmolten is fruit je de ui en de knoflook tot deze glazig van kleur wordt (ongeveer 5 minuten)..

Voeg de slagroom toe aan het knoflook/ui mengsel in de pan en Schenk de room bij de ui en knoflook in de pan en leg er de bloemkool in. Strooi wat zout en peper over de bloemkool en leg de plakjes spek er mooi bovenop.

Plaats de deksel op de pan en leg wat kooltjes op de deksel zodat het Spek ook van boven verwarmd wordt en lekker krokant wordt. Stoof de bloemkool afhankelijk van de grootte in 20-30 minuten zachtjes afgedekt gaar (een kleine bloemkool is ongeveer in 20 minuten gaar; een flinke bloemkool mag rustig 30 minuten of langer garen).

Reageren is niet mogelijk.