Dronken Koe | gegrilde Ananas met Rum & Roomijs

Dronken Koe | gegrilde Ananas met Rum & Roomijs

Wist je dat een bbq ook uitermate geschikt is voor het bereiden van gerechten met fruit? Dit gerecht is een goed voorbeeld van fruit grillen op kolen. Door fruit te grillen gaan de suikers karamelliseren en door wat extra ingrediënten zoals gemalen kokos, bruine basterd suiker en rum worden de ananassen nog lekkerder wanneer je ze grillt.

Ingrediënten (4-6 personen):

Gegrilde kokos-ananas

  • 1  ananas
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1  limoen
  • 30 ml rum
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • halve tl kruidnagel
  • halve tl kaneel
  • 100 g geraspte kokos

Dip

  • 50 g bitterkoekjes
  • 200 g mascarpone
  • 20 g suiker
  • 2 el rum

Extra nodig

  • rasp
  • barbecue
  • ronde steker van ca. 3 cm doorsnede
  • staafmixer en bijbehorend staafmixerbakje

RECEPT
Dronken Koe (vervolg)
gegrilde Ananas met Rum & Roomijs

 

Bereiden:

 

Gegrilde kokos-ananas
Schil de ananas en snijd de ogen eruit. Snijd de ananas in plakken van circa 2 centimeter dik. Verwijder de kern van elke plak met een steker. Meng in een kom de kokosmelk, rasp en sap van de limoen en de rum. Leg de plakken ananas in het kokosmengsel. Maal de kruidnagel en kaneel met de suiker fijn in een vijzel. Paneer de plakken ananas in de pimentsuiker en leg ze op de barbecue. Gril ze om en om tot de suiker gaat karamelliseren. Verwarm een koekenpan en rooster de geraspte kokos tot deze goudbruin is.

Dip
Verkruimel de bitterkoekjes boven de mascarpone. Voeg de suiker en de rum toe en meng alles goed door.

Serveren
Leg de plakken ananas op een bord. Lepel er de dip over en garneer met de geroosterde kokos. Serveer eventueel met een bolletje roomijs!

Reageren is niet mogelijk.