Chili con carne met stoofvlees

Chili con carne met stoofvlees

Met het onstuimige weer buiten is het heerlijk weer om een stoofpotje te bereiden om briketten of op houtvuur.

Ingrediënten voor Chili con Carne:

  • 750-900 gram runderstoof lap
  • Blokjes gerookte spek
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 volle tl komijnpoeder
  • 2 volle tl chilipoeder
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 Spaanse pepers
  • 2 blikken tomatenstukjes met sap
  • kaneelstokje
  • blik kidneybonen/bruine bonen

Bereiden

Doe een scheutje olie in pan en fruit de fijngesneden ui en knoflook een paar minuutjes aan. In de tussentijd kan je de stooflap(pen) in blokjes snijden. Als de ui en knoflook beetje zacht zijn voeg je de komijn en chilipoeder toe en roer het goed door. Voeg dan het vlees toe en braad het goed aan.

Nu het vlees met de ui, knoflook, komijn en chilipoeder opstaat kunnen de zongedroogde tomaten met de olie en gesneden Spaanse pepers gemalen worden tot een pasta. Voeg nu de gerookte spekblokjes toe aan het vlees en laat goed aanbraden. Nu de spekjes ook goed zijn aangebraden voegen we de zojuist gemaakte pasta toe aan het vlees als ook de tomatenblokjes met sap. Vul nu een leeg blikje tomatenblokjes met water en voeg dit samen toe met een kaneelstokje aan het gerecht. Laat het gerecht ongeveer 2 uur zachtjes stoven. Denk hierbij aan het aantal briquetten dat je onder en bovenop de Dutch Oven hebt liggen zodat het niet te hard gaat. Na een uur op de briquetten te hebben gestaan kan je de bonen toevoegen zonder het vocht. Mocht het gerecht te vochtig zijn dan laat je de deksel er af en laat je het een beetje inkoken.

Reageren is niet mogelijk.