Bedrijfsuitjes van Koken op Hout Man en de werkkostenregeling

Bedrijfsuitjes van Koken op Hout Man en de werkkostenregeling

Per 1 januari 2015 zijn bedrijven verplicht om gebruik te maken van de werkkostenregeling (WKR).

De werkkostenregeling bestaat al een tijdje, maar nog niet alle bedrijven hoefden hier gebruik van te maken. Per 1 januari 2015 dus wel.

In 2015 veranderen er ook nog eens een aantal zaken in de werkkostenregeling. We zullen u niet vermoeien met het hele belastingplan, hiervoor kan u kijken op www.belastingdienst.nl.

We beperken ons in dit artikel tot de regels met betrekking tot bedrijfsuitjes in het algemeen.

 

Wat verandert er aan de werkkostenregeling?

Waar werkgevers tot en met 2014 nog €454,- onbelast konden besteden geld nu een percentage van 1,2% van het fiscale loon van de medewerker. Dat betekent dat werkgevers uitgaande van een modaal inkomen van €34500,- per jaar €414,- onbelast kunnen besteden aan vergoedingen en of verstrekkingen. Kortom waar het onbelaste budget voor een uitje per medewerker in 2014 nog €454,- was kan nu nog maar €414,- worden besteed aan een werknemer. Let op! Hieruit moet ook de lunch, een fiets van de zaak etc. van worden vergoed.

 

Dus een werkgever kan minder geld uitgeven aan een bedrijfsuitje?

Niet helemaal, er zijn mogelijkheden om bedrijfsuitjes onbelast aan te bieden aan de medewerkers. Hieronder zullen we een aantal tips geven waardoor een bedrijfsuitje toch onbelast kan worden aangeboden zonder dat dit ten koste gaat van de vrije ruimte die je hebt op jaarbasis.

 

Hoe houd ik mijn bedrijfsuitje buiten de Werkkostenregeling? Een aantal tips!

Tip 1:  Maak van uw bedrijfsuitje een relatiedag.

De fiscus ziet een bedrijfsuitje als een beloning voor het personeel. En beloningen van het personeel moeten worden belast. Een relatie dag wordt weer gezien als werk en valt dus buiten de WKR. Nodig dus een aantal goede relaties uit om mee te gaan op uw bedrijfsuitje en u kunt uw bedrijfsuitje organiseren zonder rekening te hoeven houden met de WKR.

 

Tip 2: Trainingen en opleidingen vallen ook buiten de WKR, net als teambuilding.

Dit betekend niet dat u uw bedrijfsuitje zomaar als training of teambuilding in de boeken kunt opnemen en hiermee klaar bent. Wanneer u het uitje doordeweeks en tijdens werktijd aanbied en wanneer u tijdens het uitje zorgt dat uw medewerkers hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten die nuttig zijn voor hun werk kunt u het buiten de WKR organiseren.

De kosten voor een dergelijk uitje liggen vaak wel wat hoger maar u vangt wel twee vliegen in 1 klap. En u bedankt uw medewerkers vuur de bewezen diensten en u werkt aan de ontwikkeling van uw medewerkers.

 

Tip 3: Combineer uw uitje bet een vergadering met lunch en/of diner. De kosten voor de accommodatie zijn vaak al 50% van uw budget en kunnen op deze manier buiten de WKR blijven omdat ze gelinkt zijn aan de vergadering. De kosten voor het uitje vallen op deze manier wel onder de WKR maar omdat de accommodatie en het diner niet worden meegerekend zou u uw budget hiervoor wat kunnen verhogen.

 

Tip 3: Uitjes die volledig op de werkplek plaatsvinden vallen niet onder de WKR Onze workshop Koken op houtvuur kan bijvoordeeld bij u op de parkeerplaats worden georganiseerd waardoor u toch een leuk evenement kunt organiseren zonder rekening te hoeven houden met de WKR.

 

Tip 4: Bekostig de kosten voor het uitje uit de kas van de personeelsvereniging.

De medewerkers en de werkgever storten beide een gelijke bijdrage per persoon in de kas en hieruit kan het bedrijfsuitje worden bekostigd..

 

Kortom met een beetje creativiteit kunt u uw bedrijfsuitje blijven organiseren voor uw personeel zonder dat het ten koste gaat van de vrije ruimte in de WKR.

 

Mocht u overwegen uw uitje buiten de WKR aan te bieden aan uw medewerkers, dan is het wellicht handig de beste mogelijkheid samen met uw accountant te bepalen.

 

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.