Aardappelgratin

Aardappelgratin

Ingrediënten

  • 2 kg aardappelen (vastkokend)
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • Knoflook
  • Rozemarijn
  • 150 gram Gruyère of Parmezaanse kaas (kan ook Goudse oude kaas zijn)

Voor smaak kuipje kruidenkaas optioneel
Voorbereiding
Schil de aardappels, snijdt ze in plakjes. Maak een mengsel van ui, ei, knoflook, de kaas, rozemarijn en
het kuipje kruidenkaas.
Bereidingswijze
Doe een flinke scheut olijfolie in de Dutch oven en bedek de bodem met de plakjes aardappel, daaroverheen wat van het mengsel, gevolgd door weer een laag aardappelschijfjes. Dit totdat de aardappels en het mengsel op zijn. Strooi wat overgebleven kaas bovenop. Zet de Dutch oven op kolen en leg een aantal kolen op de deksel, zo creëer je een oven. Aantal kolen zal je in de gaten moeten houden.

Reageren is niet mogelijk.